Seitsemäs CMADFI-tapahtuma 22.1.2018 Lappeenrannan teknillisellä yliopistolla

Arvion kautta kehittämiseen - mittaa viestinnän tila

Yhteisömanagereiden CMAD-tapahtuman ajatuksena on aina ollut joukkoistaminen ja osaamisen kehittäminen yhdessä. Tapahtuman puheenaiheet nousevat osallistujien toiveista, siitä, mikä heidän omassa työssään ja arjessaan on ajankohtaista ja kehittämistä vaativaa. Tämän vuoden suosituimpia aiheita haluttiin nostaa myös entistä paremmin esiin, ja siihen tarkoitukseen käynnistettiin CMAD-verkkosivuille blogi.

CMAD järjestetään nyt seitsemättä kertaa 22.1., tällä kertaa Lappeenrannan teknillisellä yliopistolla. Medita on taas mukana menossa, nyt kolmatta kertaa. Miksi me olemme mukana vuodesta toiseen? Juuri tuon yhteisen oppimisen vuoksi. Meille on tärkeää, että kuuntelemme tekijöiden itsensä toiveita, mikä heitä kiinnostaa, mitä he haluavat kehittää ja mikä heidän arkeaan helpottaa. Samalla opimme itse paljon uutta. Päivän aiheissa nousee esiin uusia työkaluja, näkökulmia, ongelmia ja mielenkiintoisia keskusteluja.

Meditan oma arki pyörii viestinnän kokonaisuuksien ympärillä, isojen ja pienten yritysten ja organisaatioiden asiakkuuksissa, ja siinä arjessa myös yhteisömanagerit toimivat. Meditan tuottamien viestinnän toimien taustalla on aina huolellinen suunnittelutyö, jonka perustalle tekemistä on paras rakentaa. Viestinnän resurssit pitää käyttää viisaasti ja vaikuttavasti. Aivan ensin on hyvä ymmärtää, missä mennään, mitä omassa viestinnässä on jo kunnossa, ja mikä kaipaa kehittämistä. Medita tarjoaa ensiaskeleiksi tilannearvioon työkalua, jonka avulla voi tehdä viestinnän etä- tai itsearvioinnin. Työkalu löytyy verkkosivuiltamme http://info.medita.fi/viestinnan-itsearvio .

Itsearvioinnin voi tehdä omatoimisesti, ja siitä saa heti raportin käyttöönsä. Työkalun käyttäminen on maksutonta, mutta se edellyttää yhteystietojen ja yhteydenottoluvan antamista Meditalle. Etäarviointi puolestaan tehdään yhdessä Meditan konsultin kautta. Tämäkin arviointi on maksuton ja käyttäjä saa siitä itselleen sekä työkalun tuottaman raportin että Meditan konsultin sanallisen arvion.

Huolellinen taustoitus ja suunnittelu ovat kaiken viestinnän perusta, niin myös yhteisömanagereiden työn. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty pätee tässäkin asiassa. Ymmärrys siitä, mihin kokonaisuuteen viestinnän palaset kuuluvat, tuo varmuutta ja helpostusta arkeen. Harkitusta valikoimasta on hyvä ammentaa kulloiseenkin tilanteeseen sopivat viestit ja välineet, ja reagoida myös yllättäviin tilanteisiin.

CMADissa meidän roolimme on ollut myös päivän sosiaalisen median seuraaminen ja tärkeiden asioiden nostaminen vielä paremmin esiin Twitterissä. Lisäksi poimimme sekä etukäteen että päivän aikana tärkeimpiä ja eniten huomiota saaneita näkökulmia myös median saataville, teemme ja jaamme tapahtuman tiedotteet ja seuraamme niiden läpimenoa.

Nähdään pian Lappeenrannassa!

Marja Keränen on viestintätoimisto Medita Communication viestintäkonsultti, joka on ollut mukana erilaisissa rooleissa CMADissa useita kertoja jo aiemmin, muun muassa juontajana, tilat tarjoavan sponsorin edustajana, ja nyt blogin päätoimittajana.

comments powered by Disqus