Seitsemäs CMADFI-tapahtuma 22.1.2018 Lappeenrannan teknillisellä yliopistolla

Juontaja liekeissä

Vähän ennen joulua sain Reeta Toivaselta viestin, joka vei minulta melkein jalat alta. Oltiin tehty hänen kanssaan paljon hommia CMADin eteen ja ilokseni LUT oli valinnut juuri hänet myös tapahtuman juontajaksi. Mutta kohtalo päätti toisin ja Reeta on huomenna viimeistä päivää töissä Lappeenrannan teknillisellä yliopistolla. Pyysin siksi Reetaa vastaamaan vielä muutamaan kysymykseen.

Hei Reeta! Olet ollut hyvin aktiivinen CMADin järjestelyiden kanssa. Kertoisitko muille mitä kaikkea olet tehnyt?

Pääsponsorin edustajana olen ollut mukana kaikenlaisessa teknisessä suunnittelussa ja organisoimisessa aina tiloista tekniikkaan ja ruokailuun. Lisäksi olen järjestänyt tapahtumaan puhujia, niin täältä LUT:stä kuin ulkopuolelta. Olen halunnut taata vieraille hyvän tapahtuman, joten olen halunnut tehdä vähän kaikkea. :)


Osallistuit tapahtumaan viime vuonna Tampereella. Miten tämän vuoden tapahtuma eroaa siitä?

Tietenkin fyysinen paikka on jo ihan erilainen. LUT sijaitsee Saimaan rannalla, mikä luo kampukselle ihan oman tunnelmansa. Teemat ovat myös hieman eri tavalla painottuneet. Tänä vuonna on aika paljon asiaa sisältömarkkinoinnista ja aiheeseen onkin saatu muutamia tosi kovia puhujia. Tavoitteena on myös näyttää tapahtumaa mahdollisimman paljon yliopiston sisällä, jolloin koko LUT-yhteisö olisi tietoinen tapahtumasta ja mitä siellä tapahtuu.

Sinusta piti tulla tämän vuoden juontaja, mutta sinua odottavatkin jo uudet haasteet. Kerro niistä lisää!

Odotin innolla juontajan hommia ja siksi hieman harmi, etten nyt voikaan lopulta osallistua tapahtumaan. Mutta elämä heittelee välillä ja nyt se heittää miut Helsinkiin uuteen työpaikkaan. Aloitan Viestintätoimisto Drumissa viestintäkonsulttina 15.1. Tehtävät tulevat olemaan hyvin samantyyppisiä kuin nykyisessäkin tehtävässä LUT:ssä, mutta tulen toimimaan ulkoisten asiakkaiden kanssa.

Onnea uusiin haasteisiin! Onko sinulla vielä terveisiä CMAD-jengille?

Ihanaa, että olette tulossa LUT:hen! Kampus on aivan mielettömän hienolla paikalla ja LUT tulee pitämään teistä tosi hyvää huolta. Ottakaa päivästä ja puhujista kaikki mahdollinen irti: kyselkää, somettakaa, keskustelkaa ja verkostoitukaa. Ja vaikka en itse paikalla olekaan niin yritän seurata streamiä ja huudella somen kautta väliin. ;) 

Joulun jälkeen Reeta yritti löytää LUT:ilta uuden juontajan, mutta tällä aikataululla se ei enää onnistunut. Minun piti siis itse löytää nopeasti uusi juontaja. Mietin, millainen unelmajuontajani olisi. 

Hän

  • tuntisi tapahtuman ja olisi kanssani samalla aaltopituudella siitä, millainen sen pitäisi olla, jolloin perehdyttämiseenkään ei menisi paljon aikaa 
  • tuntisi hyvin toimialan eli yhteisö- ja somemanagereiden työn
  • olisi yleisön tuntema ja rakastama
  • olisi kokenut esiintyjä, joka ei häkeltyisi pienestä ja osaisi tarttua nopeasti eteen heitettyihin tilanteisiin 
  • olisi sanavalmis, karismaattinen, luotettava, jämpti ja iloinen

Ja kuinka ollakaan, tällainen henkilö löytyi niin yleisön etukäteen toivomien esiintyjien (perusteluna mm. "tuntee tuhat kanavaa eikä koskaan lakkaa innostamasta") kuin tapahtuman osallistujienkin joukosta.

Jälkikäteen katsottuna tämä twiitti saakin aivan uuden merkityksen:

Aivan mahtavaa Pauliina Mäkelä, että otit juontajan pestin vastaan näin lyhyellä varoitusajalla! Millä mielin tehtävään lähdet?

Lähden innostunein mielin juontajaksi. Olin viimeksi juontajana hotelli Rosendahlissa Tampereella vuonna 2013. CMADFI-tapahtuma on vuoden tärkein kokoontuminen yhteisömanagereille ja ilolla olen mukana. Lappeenrannassa nähdään!

comments powered by Disqus