Seitsemäs CMADFI-tapahtuma 22.1.2018 Lappeenrannan teknillisellä yliopistolla

Tervetuloa Lappeenrantaan

Lappeenranta on uusiutuvan energian ja puhtaan ympäristön pioneerikaupunki, jonka intohimona on ongelmien ratkaiseminen. Olemme Suomen ilmastopääkaupunki täynnä uutta energiaa, rohkeaa ajattelua ja kansainvälistä osaamista.

Elävä Linnoitus

Kun Lappeenranta vuonna 1649 perustettiin, se syntyi juuri Linnoitusniemeen, josta asutus on levittäytynyt vuosisatojen aikana nykyisiin mittoihinsa. Vaikkei tervatynnyreitä enää vieritetä kohti Saimaata, eivätkä piiat ämpäreineen kipua vesiportinkujaa, voi Saimaan vettä yhä juoda ja satamaan lipuvia tai siellä talvehtia laivoja pälyillä valleilta. Tänä päivänä Lappeenrannassa on noin 73 000 asukasta eli yli puolet Etelä-Karjalan maakunnan asukkaista.

Vanhan kaupungin Kristiinankadun mukulakivet kuljettavat niin museoiden aarteiden ja raja-alueen historian pariin kuin kulttuuritapahtumiin 200-vuotiaalle entiselle huonomaineisten naisten ojennuslaitokselle, nykyiselle tapahtuma- ja kulttuurikeskus Kehruuhuoneelle. Linnoituksessa voi nauttia ravintoloiden tarjonnasta ja idyllisen Majurskan herkuista, hiljentyä Suomen vanhimmassa ortodoksisessa kirkossa tai käyskennellä Vanhassa puistossa, joka tunnetaan paremmin Pusupuistona. Omaperäisiä matkamuistoja, tuliaisia ja lahjoja löytää museokaupoista ja putiikeista.

Osaamisesta yrittäjyyttä ja työpaikkoja

Merkittävänä Lappeenrannan vahvuutena on Lappeenrannan teknillinen yliopisto, LUT. Elinkeinostrategian kärkenä on edistää osaamisesta kumpuavaa yrittäjyyttä: yliopistolla tehdyt innovaatiot muutetaan liiketoiminnaksi ja kaupunki muokkaa kasvulle otollista maaperää, johon rohkea yrittäjyys kotiutuu.

Myös vihreistä ympäristötavoitteista ja jätteiden kierrättämiseen liittyvistä innovaatioista luodaan uutta liiketoimintaa. Samalla Lappeenrannasta kehitetään ympäristöystävällisten innovaatioiden testiympäristöä. Muun muassa Lappeenrannan Kaukaan teollisuusalueella toimiva maailman ensimmäinen puupohjaista biodieseliä valmistava biojalostamo on niittänyt maailmanlaajuista huomiota. Lisää Green reality toimistamme www.greenreality.fi

Lappeenranta city

Lappeenranta on Pietarin läheisin eurooppalainen kaupunki ja Suomen toiseksi vierailluin kaupunki. Kaupungissa vierailee noin 1,5 miljoonaa venäläistä vuosittain. Lappeenrannan kompaktin keskustan eli Cityn kävelykatujen varsilla olevat kauppaliikkeet, kahvilat ja ravintolat ovat helposti saavutettavia. Kaupungissa palvellaan suomen ja englannin lisäksi venäjäksi.

Matkailu-ja ostoskaupungissa on vähittäiskaupan pinta-alaa saman verran kuin kaksi kertaa suuremmassa kaupungissa. Keskustan kivijalkaliikkeiden ja putiikkien lisäksi suurimmat ostoskeskukset ovat IsoKristiina ja aivan tämän vieressä Galleria. Kauppakadun varrella ovat Opri, Weera ja Armada.

Teatteri keskellä kauppakeskusta

Lappeenrannan uusi kaupunginteatteri sijaitsee ydinkeskustassa, Kauppakeskus IsoKristiinan (Kaivokatu 5) laajennusosan ylimmässä eli kolmannessa kerroksessa kansitasolta laskettuna. Teatterin, ravintoloiden ja kauppojen välittömässä yhteydessä ja saman katon alla sijaitsee myös hotelli. Tutustu monipuoliseen ohjelmistoon: www.lprteatteri.fi

Sporttisempaan kulttuuriin kuuluvat jääkiekkojoukkue SaiPan kelta-mustapaitaiset pelaajat ja kannattajat. Kannustushuudot kuuluvat vierashalleissakin. Korisliigassa pelaava Catzin edustusjoukkue on ollut voittoisa jo useana vuonna.

Katso ottelut:
www.saipa.fi
www.catz.fi

Sorjosen Lappeenranta

Missä muualla astelet lomaillessasi suoraan fiktioon kuin Lappeenrannan Bordertown-miljöössä? Lappeenrannan rajaseudulla kohtaa kaksi maailmaa: fiktiivinen rikossarja Sorjonen ja idyllinen Lappeenranta. Ylen Kotikatsomossa syksyllä 2016 esitetty sarja on kirjoitettu varta vasten Lappeenrantaan ja sitä kuvattiin kaupungissa loppukesästä 2015 ja 2017. Sarjan luojan, lappeenrantalaissyntyisen Miikko Oikkosen mukaan kaupunkia kohdellaan Sorjosessa kuin se olisi yksi pääroolien esittäjistä. Toinen kausi nähdään syksyllä 2018 Ylellä.

Atomi ja vety

Lappeenrannassa on Suomen paras ratkaisu pikanälkään. Jo yli 40 vuotta vanhaan tuhtiin perinneruokaan pääsee tutustumaan kauppa- tai satamatorilla. Alun perin atomi- ja vetypommeiksi nimettyihin lihapiirakoihin ahdetaan atomin kohdalla joko keitetty kananmuna tai savu- tai keittokinkku, vetyyn puolestaan molemmat. Valinnaisina lisukkeina tulevat raakasipuli, valkosipulimajoneesi, kurkkusalaatti, ketsuppi ja sinappi. Vierailu Lappeenrannassa ei ole täydellinen ilman tätä paikallista herkkua.

Lisää Lappeenrannan palveluista löydät visitlappeenranta.fi sivuilta. Matkailuneuvontamme auttaa sinut mielellään perille. Tervetuloa!

Matkailuinfo

puh. 05 667 788
lappeenranta@gosaimaa.com
Brahenkatu 1 53100
Lappeenranta, FINLAND

comments powered by Disqus